Eveniment

Complexul turistic de lux Delta Nature Resort a fost inchis

31.03.2010, 23:14 137

Complexul turistic de cinci stele Delta Nature Resort dinSomova, controlat de compania cu acelasi nume,va fi inchis anulacesta pana in sezonul de vara din 2011, din cauza absenteituristilor.
"Nu avem semne ca situatia turismului din Delta se va schimba anulacesta, ci ca se va mentine la nivelul celei de anul trecut, cand afost un an catastrofal", a declarat Virgil Munteanu, directorulgeneral al complexului turistic Delta Nature Resort, adaugand ca infiecare an se gasesc anumite probleme, fie gripa aviara, fie crizaeconomica, ce nu permit dezvoltarea complexului. Compania DeltaNature Resort, care detine complexul cu acelasi nume, a rulat anultrecut afaceri de 1 milion de euro, la jumatate fata de anul 2008,si a finalizat pe pierderi, potrivit lui Munteanu. Delta Dunarii aatras aproape 40.000 de turisti din luna mai pana in august anultrecut, de trei ori mai putin fata de aceeasi perioada a anuluitrecut, turistii straini reprezentand doar 23% din total, potrivitultimelor date transmise de Administratia Rezervatiei BiosfereiDelta Dunarii (ARBDD).
Complexul turistic din Delta Dunarii, care opereaza 30 de vile delux, a fost deschis in 2005, in urma unei investitii estimate lacirca sapte milioane de dolari. Compania Delta Nature Resort estedetinuta de Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, controlata deun grup de investitori britanici, care mai au in proprietate sicompania Copper Beech.
Munteanu a precizat ca anul acesta va incepe dezvoltarea unuicentru spa si de sanatate in cadrul complexului turistic, fara saprecizeze insa valoarea investitiei estimate.
Potrivit arhivei electronice de garantii reale mobiliare (AEGRM),Delta Nature Resort era debitoare la bancile BCR si City BankEurope anul trecut. "Nu mai avem nicio datorie la banci sau lastat", a declarat Munteanu. Pe site-ul AEGRM mai apare ca anulacesta compania a trecut de la societate pe actiuni la societate curaspundere limitata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO