Eveniment

Despre Dracula, pe 5 februarie

23.01.2003, 00:00 10

Informatii despre amplasamentul Dracula Park vor fi facute publice in data de 5 februarie, in urma unei intalniri dintre ministrul Turismului Dan Matei Agathon si Judy Clark, directorul Directiei Internationale a firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers, care realizeaza in prezent un studiu de fezabilitate pentru identificarea celei mai profitabile locatii a viitorului parc tematic, a anuntat ieri Ministerul Turismului.
In opinia ministerului, articolele din presa interna si internationala avand ca tema viitoarea locatie a parcului de distractii sunt bazate pe speculatii. "Alaturi de mine, purtatorul de cuvant si secretarul de stat sunt singurele organe abilitate sa ofere declaratii cu privire la acest proiect. Orice alte afirmatii ale unor presupusi functionari ai Ministerului Turismului sunt lipsite de substanta si nu reprezinta in nici un fel punctul de vedere al institutiei", a afirmat ministrul Turismului, Dan Matei Agathon.
El a declarat recent ca "presiunile internationale si interne, atacurile furibunde si amenintarile" au creat "o anumita stare" in Sighisoara, motiv pentru care nu crede ca firma PricewaterhouseCoopers o va nominaliza ca locatie pentru Dracula Park. Agathon a adaugat ca Dracula Park va fi inaugurat in anul 2004, in locatia care va aduce cei mai multi bani in Romania.
In opinia ministrului, amplasamentul trebuie sa aiba legatura directa cu legenda contelui Dracula.
Proiectul Dracula Park, lansat in noiembrie 2001, reprezinta o investitie de 31,5 milioane de dolari. Pentru atragerea surselor de finantare necesare inceperii lucrarilor la acest proiect, societatea Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA a derulat, in perioada decembrie 2001 - aprilie 2002, o oferta publica de actiuni in urma careia a atras fonduri de peste trei milioane de dolari, in conditiile in care valoarea totala a emisiunii de actiuni a fost de cinci milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO