Eveniment

Disponibilizari sau majorarea TVA? Ce preferati?

19.04.2010, 23:06 21

Inrautatirea prognozelor de crestere a economiei in acest an, lamai putin de 1%, mareste riscul ca Guvernul sa fie nevoit sarecurga la majorarea TVA pentru cresterea veniturilor si incadrareain tinta de deficit de 5,9% din PIB ceruta de FMI.

Misiunea Fondului revine la Bucuresti saptamana viitoare sa vadadaca autoritatile romane au indeplinit criteriile agreate pentruprimul trimestru.

Ultimele semnale de la Washington indica o diminuare a prognozeiprivind cresterea economica de la 1,3% la 0,8%. In aceste conditii,se profileaza si incasari bugetare mai reduse fata de estimari. Ramane de vazut daca autoritatile vor mai putea negocia cufinantatorii externi o relaxare a tintei de deficit bugetar saudaca se va ajunge la o majorare de taxe. "Modificarea prognozeiprivind cresterea economica ar trebui sa atraga si revizuireatintei de deficit bugetar", spun analistii ING Bank.

Oficialii FMI au declarat de mai multe ori ca nu impun o anumitasolutie pentru reducerea deficitului bugetar, Guvernul avandposibilitatea sa aleaga intre reducerea cheltuielilor publice inprincipal prin disponibilizari si majorarea taxelor. Romania s-aangajat in acordul cu FMI ca va reduce deficitul bugetar de lapeste 7% din PIB anul trecut la 5,9% din PIB in 2010.

Expertii fiscali au declarat saptamana trecuta la un seminarorganizat de ZF ca intrebarea nu este daca va fi majorata TVA, cicand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO