Eveniment

Doua zile de iarna care au paralizat tara: Soferii au stat cate 30 de minute ca sa traverseze o intersectie in Capitala. Oprescu a cerut ajutorul armatei

Doua zile de iarna care au paralizat tara: Soferii au stat cate 30 de minute ca sa traverseze o intersectie in Capitala. Oprescu a cerut ajutorul armatei

Ministrul interimar al transporturilor Radu Berceanu a demis ieri doi directori din Compania de Drumuri

16.12.2009, 23:14 29

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut ieriajutorul armatei pentru deszapezirea Bucurestiului in urmaninsorilor abundente din ultimele doua zile, dupa ce edilul asemnalat nereguli in activitatea intreprinsa de firmele desalubrizare de sector. Potrivit unui anunt al PrimarieiMunicipiului Bucuresti, Oprescu a contactat reprezentantiiMinisterului Apararii Nationale si conducerea Inspectoratuluipentru Situatii de Urgenta, care "si-au aratat toatadisponibilitatea, dar din pacate, niciuna dintre aceste institutiinu mai detine utilaje pentru deszapezire".

Oprescu a mai solicitat primarilor de sector si firmelor desalubrizare sa actioneze la capacitate maxima, cu tot parcul deutilaje din dotare, in vederea combaterii efectelor ninsorii, faraintreruperi, iar pe perioada noptii, sa actioneze cu pluguri informatie de baterie, dupa care sa fie asigurata imprastierea desare si de solutii antiderapante. Ieri dupa-amiaza, in Capitalaactionau in jur de 350 de utilaje de deszapezire, cele mai multedintre acestea fiind detasate in Sectorul 2, iar cele mai putine inSectorul 5, respectiv 26 de utilaje apartinand ADP-ului.

"In Sectorul 5, pe Calea Ferentari nu am vazut niciun plug dedeszapezire de dimineata pana acum, iar la intersectia dintreSebastian si Rahova am stat peste 30 de minute ca sa trec. Secircula foarte prost si in restul Bucurestiului, in special pearterele secundare", a declarat Viorel Tofan, unul dintre soferiiblocati ieri in Bucuresti.

Reprezentantii Primariei au mai precizat ca Oprescu urma sa iaieri dimineata legatura cu primul-ministru si cu presedinteleRomaniei pentru a le aduce la cunostinta ca astfel de situatii potviza siguranta nationala si "pun sub semnul intrebarii capacitateaautoritatilor de a interveni la nivel national".

In tara, zeci de drumuri judetene si nationale erauimpracticabile din cauza zapezii, in special in judetele Ialomita,Buzau, Vrancea, Galati si Braila, unde de altfel Compania Nationalade Autostrazi si Drumuri Nationale dim Romania (CNADNR) a luatmasura de restrictionare a traficului autovehiculelor de peste 7,5tone. Avertizarea meteo data de Administratia Nationala deMeteorologie este valabila pana astazi la ora 12:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO