Eveniment

Drumul de la hartii la asfalt: pana la inceperea investitiilor trec si 500 de zile

Drumul de la hartii la asfalt: Laszlo Borbely spune ca pana la inceperea investitiilor trec si 500 de zile
25.05.2010, 12:44 21

Romania are unul dintre cele mai inalte ritmuri din UniuneaEuropeana la semnarea de contracte mari de infrastructura dinfinantate din fonduri europene, insa pana la implementare trece operioada foarte mare.

"Am facut o analiza si am constatat cu stupoare ca de lasemnarea contractelor si pana la pornirea efectiva a lucrarilortrec de multe ori 450 - 500 de zile", spune Laszlo Borbely,ministrul mediului si padurilor.

Borbely spune ca principala problema este legea achizitiilorpublice, care permite unor firme sa se transforme in"profesionisti" ai contestatiilor. "Sper sa ajungem in situatia incare sa modificam aceasta ordonanta. Trebuie sa existe prevederi -si nu avem alta cale chiar daca se supara UE - ca garantia firmelorcare contesta licitatia si nu li se da dreptate, sa fie retinuta",a spus Borbely.

Ministrul a mentionat si problema firmelor care propun preturide dumping, uneori chiar la jumatate din pretul estimat de alticompetitori, pentru a castiga licitatiile, dar nu duc la finalinvestitiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO