Eveniment

Emil Boc, optimist ca de obicei: Pieţele externe afectează negativ Europa, dar PIB-ul României este mai bun decât în alte ţări. Analiştii şi oameni de afaceri nu sunt prea mulţumiţi

Autor: Mediafax

17.08.2011, 20:34 297

Pieţele internaţionale au afectat negativ creşterea economică a statelor europene, dar avansul PIB al României, de 0,2% în trimestrul al doilea, a fost superior evoluţiei altor state UE, a declarat miercuri premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"România reuşeşte să aibă o creştere de 0,2% în trimestrul II faţă de trimestrul I în condiţiile în care ţări precum Portugalia, Ungaria, Franţa, Olanda, Germania şi Bulgaria au înregistrat o creştere economică mai slabă în trimestrul II faţă de trimestrul I, o creştere mai slabă decât România. Asta denotă faptul că influenţele de pe pieţele internaţionale şi-au pus şi îşi pun amprenta pe ceea ce înseamnă creşterea economică în Europa", a arătat Boc.

Cu astfel de rate de creştere va mai dura mult până la recuperarea căderii. Ce spun analiştii despre evoluţia economiei

El a subliniat că România a reuşit totuşi să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică, chiar dacă trimestrul II faţă de trimestrul I are o creştere de 0,2%, iar Guvernul se menţine în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru anul 2011.

Cu un ochi râd, cu altul plâng: Ce spun oamenii de afaceri despre creşterea economică din trimestrul 2

Guvernul a revizuit astfel în uşoară scădere estimarea privind creşterea PIB în trimestrul al doilea faţă de primul trimestru al anului, de la 0,3-0,4% cât anticipa iniţial la 0,2%, mizând însă pe o performanţă mai bună în trimestrul III datorită producţiei agricole, pentru a atinge ţinta pe întregul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO