Eveniment

Expert Deloitte: Pariez ca TVA va fi majorata la 22% anul viitor

21.10.2009, 23:17 45

Guvernul va opta pentru majorarea TVA de la 19% la 22%, cel maiprobabil, pentru a aduce rapid mai multi bani la buget, chiar dacaoptima ar fi mentinerea cotelor actuale ale impozitelor, afirmaexpertii Deloitte Romania, una dintre cele mai mari firme deconsultanta fiscala de pe piata.

"Eu am pariat acum cateva luni ca TVA se va majora la 22%.Sigur, optim ar fi sa nu creasca, insa din punctul de vedere albugetului si competitivitatii internationale majorarea TVA esteraul cel mai mic, deoarece nu implica si cresterea costurilor deproductie", considera Pieter Wessel, Tax Partner in cadrulDeloitte.

Si George Mucibabici, presedintele companiei, crede ca TVA se vamajora pentru ca este o solutie rapida. "De cota unica nu se maiatinge nimeni. Este o reduta castigata politic la nivel national.Cresterea TVA este insa o solutie rapida, te acopera o perioada deprobleme, dar are si efecte perverse." El a explicat ca expertiiFMI pledeaza pentru solutii sustenabile cu efect pe termen lung,dar din cauza dificultatilor intampinate in implementarea acestorase opteaza pentru o solutie rapida, cum este majorarea TVA.

Presedintele Traian Basescu a admis recent, intr-o discutie cuusile inchise cu investitorii straini, ca TVA ar putea fi majoratadin 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO