Eveniment

Finantele au angajat al 5-lea secretar de stat: Alexandru Nazare, care nu are studii economice. Cum comentati?

05.04.2010, 23:03 121

Fostul europarlamentar PDL Alexandru Nazare (29 de ani) apromovat la finele saptamanii trecute din postul de subsecretar destat al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) in cel desecretar de stat la Ministerul Finantelor.

Nazare devine al cincilea secretar de stat in Ministerul deFinante, insa nu este clar, deocamdata, ce responsabilitati vaprimi in cadrul institutiei, avand in vedere ca nu are studii despecialitate. Ceilalti secretari de stat de la Finante suntGheorghe Gerghina, Bogdan Dragoi, Gratiela Iordache si IoanNicolaescu.

Decizia de promovare a lui Nazare, membru al partidului deguvernamant, a fost semnata de premierul Emil Boc.

Nazare a fost numit in structura de conducere a DAE in octombrie2009, dupa ce anterior fusese, pentru scurta vreme, europarlamentardin partea PD-L. Nazare s-a aflat pe listele PDL pentru primelealegeri europarlamentare care au fost organizate in Romania in varalui 2009, dar pe locul 14, neeligibil.

Romania a avut reprezentanti in Parlamentul European de la dataintegrarii, in 2007, dar pana in vara lui 2009 acestia au fostdesemnati si nu alesi. Nazare a ajuns in Parlamentul European dupace mai multi europarlamentari desemnati ai PDL au castigat mandatenationale si a trebuit sa fie inlocuiti in urma alegerilorlegislative din toamna lui 2008. Inainte de a fi trimis inParlamentul European de partidul sau, Nazare fusese consilier aldelegatiei Partidului Democrat -Grupul Popular European inlegislativul de la Bruxelles, iar pe linie interna de partid,fusese presedinte al Comisiei de etica, statut si litigii inorganizatia de tineret a PDL.

Vreme de doi ani, intre septembrie 2005 si septembrie 2007,Nazare a fost consilier al fostului ministru al integrarii AncaBoagiu. Nazare nu are studii economice, ci politice. El a absolvitScoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)Bucuresti (2001) dupa care intre 2002 si 2004 a urmat cursurileunui colegiu din Berlin, European College of Liberal Arts.

Tot saptamana trecuta, la Ministerul Economiei a mai fost numitun secretar de stat, prefectul de Sibiu Constantin Trihenea. Acum,la Ministerul Economiei sunt sase secretari de stat. In vremeaguvernului PNL, cand Finantele erau unite cu Economia, aceastainstitutie-mamut avea doar cinci secretari de stat.

La cei 29 de ani, Alexandru Nazare se afla pe lista sponsorilorPDL la campaniile electorale din 2009, cu o donatie de 36.950lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO