Eveniment

Fly Taxi nu mai are monopol pe Otopeni

21.01.2010, 23:10 45

Aeroportul International Henri Coanda a anuntat ca in urmalicitatiei pentru acordarea celor 250 de permise de acces autopentru transportul in regim de taxi din cadrul aeroportului au fostalocate 57 de permise catre persoane fizice si 193 de permise catre13 societati.

Reprezentantii aeroportului nu au comunicat insa numelecompaniilor participante si ale celor castigatoare. Potrivit unorsurse din piata, printre castigatorii licentelor se regasesccompanii precum Grant sau Cobalcescu. De asemenea, nu au fostfacute publice inca tarifele ce vor fi practicate de noiioperatori. Pretul maximal permis de aeroport este de 3,5 lei/km,tarif la care a operat pana acum Fly Taxi. Incepand cu 1 februarie2010, Fly Taxy nu va mai fi singura companie autorizata sa operezein incinta aeroportului, dupa cinci ani in care a detinutmonopolul.

Initial licitatia trebuia organizata la mijlocul luniioctombrie, dar Aeroportul International Henri Coanda a amanatdecizia pentru inceputul acestui an. Miza celor 250 de permiseconsta in fluxul de circa 4 milioane de pasageri care ar puteatranzita aeroportul in acest an.

Companii din piata spun insa ca ruta nu este destul deprofitabila.

Reprezentantii Cristaxi Service, companie care anuntase initialca se va inscrie la licitatie, au declarat ca s-au retras deoarecefluxul de clienti nu era sigur.

"Nu erau suficiente curse zilnice pentru a acoperi costurileimplicate de aceasta ruta. Nu sunt suficienti clienti, mai ales inlunile de iarna", a spus Anghel Ilie, directorul general alCristaxi Service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO