Eveniment

FMI revine la Bucuresti cand se va instala noul guvern

15.10.2009, 23:18 26

FMI nu anticipeaza intreruperea acordului cu Romania, delegatiade evaluare a indeplinirii angajamentelor din acordul stand-byurmand sa vina la Bucuresti de indata ce va fi instalat noulcabinet.

"FMI urmareste indeaproape evolutiile politice din Romania si nuanticipeaza o intrerupere a acordului stand-by cu acest stat sau oschimbare a politicii ca urmare a acestor evolutii. Programele FMIsprijina politicile economice sanatoase ale statelor partenere sinu un anumit guvern sau partid", a declarat Jeffrey Franks, sefulmisiunii FMI pentru Romania, dupa desemnarea lui Croitoru pentrufunctia de premier de catre presedintele Traian Basescu.

El a spus ca delegatia de evaluare a indeplinirii angajamentelordin acordul stand-by, programata initial pentru saptamana viitoare,va veni la Bucuresti dupa ce va fi instalat un nou cabinet.

Cea de-a treia transa din imprumut are o valoare de 1,409 mld.DST (aproximativ 1,5 mld. euro) si ar urma sa fie acordata in lunadecembrie, in functie de raportul celei de-a doua evaluari a FMI.Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca "fara satragem cele dpoua transe de la FMI si UE in octombrie, noiembrie,decembrie, putem fi in imposibilitatea de a plati salariile sipensiile".

FMI a virat la inceputul lunii mai prima transa din imprumut,care a intrat la rezerva BNR, in luna septembrie acordand si baniiaferenti celei de-a doua transe, din care jumatate au intrat larezerva valutara a BNR si jumatate au fost alocati Ministerului deFinante pentru acoperirea deficitului bugetar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO