Eveniment

Fuziunile şi achiziţiile din 2011, cu firme aflate în dificultate

Autor: Ioana David

30.03.2011, 21:39 186

Numărul tranzacţiilor de pe piaţa de fuziuni şi achiziţii vacreşte în acest an, însă majoritate vor fi cu firme aflate îndificultate, a fost concluzia din această seară a evenimentului ZFDinner, în cadrul căruia ZF a lansat anuarul Top Tranzacţii.

"2011 va fi un an al tranzacţiilor de salvare şi mai puţin un anîn care vânzătorii sunt dornici să facă exit pentru motive uzualeîn piaţa de fuziuni şi achiziţii", a spus Bogdan Stoica, parteneral casei de avocatură Popovici, Niţu şi Asociaţii.

El a estimat pentru acest an o creştere cu 10% a numărului detranzacţii în timp ce valoarea cumulată a acestora ar urma săatingă 1,6 miliarde euro.

Cristian Nacu, partener la compania poloneză de investiţiiEnterprise Investors consideră că "Investitorii vor putea intra lacumpărare atunci când va fi mai multă vizibilitate în piaţă. Am totrespectul pentru antreprenorii români care au supravieţuit, dareste şi meritul celor care le-au permis să supravieţuiască. Băncileau fost mai blânde".

Pe de altă parte Radu Stoicoviciu , partener alPricewaterhouseCoopers, a subliniat faptul că valoarea redusă apieţei de fuziuni şi achiziţii este cauzată şi de percepţiamanagerilor companiilor din România. Firma a făcut un sondaj carearată că doar 3% dintre managerii din România consideră că existăoportunităţi de creştere printr-o achiziţie, în timp ce în UE mediaeste de 16%. "O creştere de 10% ar fi nemaipomenită anul acesta", aspus Stoicoviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO