Eveniment

GE Real Estate si Helios Phoenix au inaugurat fara chiriasi un proiect logistic la Brasov

24.09.2009, 19:16 200

Compania america GE Real Estate si grecii de la Helios Phoenixau finalizat prima etapa a unui proiect logistic de peste 18.000 demetri patrati la Brasov, insa nu au deocamdata niciun chirias.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze care estevaloarea investitiei.

Proiectul consta in doua cladiri in suprafata totala de 18.100mp din care 1.800 mp sunt destinati spatiilor de birouri. Desi nuau deocamdata chiriasi, dezvoltatorii proiectului Olympian ParkBrasov spun ca se afla in discutii cu sase clienti.

"Speram ca pana la sfasitul anului sa avem incheiate primelecontracte de inchiriere. Suntem in discutii avansate pentrusemnarea unor contracte in suprafata de 10.000 de metri patrati", adeclarat Nestor Myrianthous, CEO al Helios Phoenix. Preturile deinchiriere variaza intre 4 si 5 euro/mp/luna, chirie asemanatoarecu cea practicata si in cadrul proiectelor logistice din Capitala.Cele doua companii au anuntat anul trecut constructia a 12 parcurilogistice in Romania, dezvoltate sub brandul Olympian Parks,investitii estimate la acea vreme la 175 mil. euro.

Dupa Brasov, compania a inceput lucrarile la cea de-a douaunitatea pe piata locala, situata la Timisoara, proiectul urmand safie livrat anul viitor. Nici valoarea acestui proiect nu a fostmentionata. "Lucrarile la ce-l de-al doilea proiect din reteaua GEHelios, situat la Timisoara, vor fi finalizate anul viitor", aexplicat Myrianthous.

Printre dezvolatorii prezenti in piata logistica din Romania senumara ProLogis, Emaxx Real Estate, Cefin Holding sau Portland.

Compania declarase anul trecut ca va incepe lucrarile deconstructie si la un proiect in jurul Capitalei, la Chiajna, insade data aceasta reprezentantii Helios nu au precizat cand vor livraacest proiect. "O sa terminam lucrarile incepute, respectivproiectele de la Brasov si Timisoara. Pentru restul proiecteloreste prea devreme sa avansez un termen de finalizare. Va depinde decum va evolua piata", a incheiat Myrianthous.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO