Eveniment

Incident la protestul din Piaţa Victoriei. 3 persoane, duse la poliţie. Sunt în jur de 40.000 oameni

Incident la protestul din Piaţa Victoriei. 3 persoane,...

Autor: Andreea Traicu

05.02.2017, 19:25 65

"Din mica familie de acasa, am venit în marea familie de aici . Protestăm împotriva acestor oameni care mint cu neruşinare încontinuu . Nu avem siguranţă că această ordonanţă o să fie în regulă pentru că în Parlament vor face ce vor ei. Trebuie cineva care este pregătit juridic şi să urmărească. Nu ştiu dacă partidele celelalte sunt în stare să facă acest lucru. E aşa o nedreptate în ţara asta. Mă bucur că sunt atâţia tineri", spune o pensionară care are o pancartă pe care scrie "Duminica în familie".

Femeia a venit la protest alături de soţul ei. "Dragnea trebuie să înţelegă ceva: nu suntem de acord să înceapă să dea lovituri ca Iliescu, ca Năstase şi ca Ponta. Să lase democraţia în România", spune bărbatul.

"Eforturile noastre nu au fost în zadar. Ne bucuram că a fost abrogată ordonanţa, dar parcă nu e suficient. Suntem curioşi ce o să se întâmple de acum încolo pentru că în acest guvern nu putem avea încredere", a declarat Andreea, în vârstă de 32 de ani.

"Eu vreau să plece din clădirea asta numită Palatul Victoriei. Să-şi dea demisia. Dacă au abrogat ordonanţa nu au făcut decât să ne arunce cu praf în ochi, eu aşa văd. Şi-au adus şi ei protestatari la Cotroceni. Nu înţeleg ce vor să demonstreze, dar noi rezistăm până la sfârşit", spune Nicolae.

"Mi-a venit să plâng când au anunţat că abrogă ordonanţa. Tot timpul am avut speranţa ca protestele astea vor avea un rezultat. Mi-e greu să mă gândesc la ce va urma, dar sper să fie bine pentru noi, ca popor. Oricum, noi suntem cu ochii pe ei şi la fiecare pas greşit, vom ieşi să protestăm pentru că văd că numai aşa se pot rezolva lucrurile", susţine Ilinca.

În paralele, la Palatul Cotroceni peste o mie de persoane participă la un miting de susţinere a Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO