Eveniment

Instrumentele de plata electronice, auditate international

23.07.2004, 00:00 41

Avizele pentru instrumentele de plata electronice, Internet-banking, home-banking sau mobile-banking, pentru bancile care furnizeaza aceste servicii vor fi emise de auditori cu certificare internationala, potrivit unui ordin al MCTI.
Pana in prezent, avizele erau eliberate de chiar de minister si ofereau garantia utilizarii de catre banci a unor solutii informatice care asigurau cerinte minime de securitate referitoare la confidentialitatea utilizatorilor, pastrarea secretului bancar, impiedicarea si monitorizarea accesului neautorizat in sistem. Avizele erau valabile timp de tei luni.
Potrivit noului ordin, auditorul trebuie sa detina o certificare internationala, prin care sa dovedeasca cunostintele in domeniul securitatii informatice. Documentatia trebuie depusa la MCTI in perioada 1 aprilie - 30 iunie a fiecarui an si trebuie sa contina opinia de audit asupra planului de securitate si a solutiei informatice prin intermediul careia este oferit instrumentul de plata. Avizul eliberat este valabil pana la data de 1 aprilie a anului urmator.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO