Eveniment

Întreprinzătorii din Transilvania şi Banat aşteaptă joi la Cluj premiile pentru „Campioni în business“

Întreprinzătorii din Transilvania şi Banat aşteaptă joi la Cluj premiile pentru „Campioni în business“

La ediţia de anul trecut a proiectului „Campioni în business“, peste 30 de antreprenori români cu afaceri de peste 20 de milioane de lei din Transilvania, Banat, Moldova şi Muntenia au fost premiaţi pentru modul în care au reuşit să-şi gestioneze afacerile în ultimii trei ani. Foto: Cătălin Abagiu

17.10.2012, 00:07 477

Anul 2011 a fost un an cu rezultate financiare bune şi foarte bune în domenii precum agricultura, furni­zarea de soluţii energetice, furnizare de servicii şi soluţii IT şi producţia şi comercializarea bunurilor de larg consum cu rulaj rapid, o parte dintre antreprenorii care au afaceri în aceste sectoare vor deveni câştigătorii celei de-a cincea ediţii a proiectului "Campioni în business".

Ziarul Financiar va premia în această toamnă trei companii mari şi mijlocii (cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro în 2011) şi trei companii mici ( cu afaceri cuprinse între 3 şi 15 milioane de euro anul trecut), deţinute şi dezvoltate pe teritoriul României.

Partenerii proiectului de anul acesta sunt fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, cea mai mare bancă locală, firma de audit şi consultanţă PwC şi Fundaţia Triple Helix, care au decis să acorde şi câteva premii speciale pentru poveşti de succes inedite ce stau la baza performanţei antreprenoriale.

Ca în fiecare an, selectarea câştigătorilor de anul acesta a luat în considerare evoluţia rezultatelor financiare ale companiilor pe o perioadă de trei ani (2009- 2011) şi s-a urmărit continuitatea în performanţă în toţi cei trei ani.

Firmele care vor câştiga premiile "Campioni în business" - 2012 la categoria companii mari şi mijlocii au avut anul trecut afaceri cuprinse între 30 şi 300 de milioane de euro, un număr mediu de 250 de angajaţi şi o medie a EBITDA (profit operaţional) de aproximativ 10 milioane de euro. De asemenea, campionii categoriei com­panii mici au avut cifre de afaceri în 2011 cuprinse între 8 şi 15 mil. euro, un nu­măr mediu de 200 de angajaţi şi o medie a EBITDA în 2011 de aproximativ 2 mil. euro.

La ediţia de anul trecut a proiectului "Campioni în business", peste 30 de antreprenori români cu afaceri de peste 20 de milioane de lei din Transilvania, Banat, Moldova şi Muntenia au fost premiaţi pentru modul în care au reuşit să-şi gestioneze afacerile în ultimii trei ani. Printre câştigătorii de anul trecut s-au aflat companiile Dante International Bucureşti (care administrează eMag, cel mai mare retailer online), Metaplast Bucureşti (producător de componente auto), Salbac Dry Salami Bacău (producător de mezeluri - Moldova ), Alpin 2003 Braşov (turism şi imobiliare - Transilvania), Super Ball Timiş (producător de perne şi pilote- Banat-Crişana) şi Te-Rox Prod Iaşi (producător de huse şi centruri de siguranţă -Moldova).

După ce în 2009 companiile au resimţit impactul scăderii economice, campionii în business au cunoscut o revenire consi­derabilă în 2010, iar antreprenorii români au reuşit să menţină această tendinţă pozitivă şi în 2011. Majoritatea câştigătorilor din acest an sunt prezenţi şi pe pieţe din afara României.

În procesul de selecţie a câştigătorilor din acest an au fost şi o serie de criterii calitative, precum politica de mediu şi CSR, inovaţia, notorietatea brandului şi evoluţia generală a industriei în care acestea îşi desfăşoară activitatea.

Desemnarea câştigătorilor de anul acesta va avea loc în cadrul unor eve­nimente ce se vor desfăşura la Cluj (pe 18 octombrie), Iaşi (pe 1 noiembrie) şi Bu­cureşti (14 noiembrie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO