Eveniment

Investitiile in turism vor ajunge in zece ani la 3,5 mld. dolari

22.09.2006, 20:12 19

Industria hoteliera va atrage in urmatorul deceniu investitii de aproximativ 1,5 mld. $ (1,15 mld. euro), care vor veni in special din partea investitorilor straini, afirma Tinu Sebesanu, CEO al Trend Hospitality Consulting & Management, companie care administreaza Hotelul Howard Johnson din Capitala.
"Turismul romanesc va urma o cale ascendenta in urmatorii zece ani, pe fondul cresterii nivelului de cereri. Astfel, investitiile in capital vor ajunge la 3,5 mld. dolari, in conditiile in care in momentul de fata ating un nivel de doua miliarde de dolari", a declarat Tinu Sebesanu. El a tinut sa adauge ca pentru aceeasi perioada este preconizata o dezvoltare de 8,5% a turismului.
Trebuie acordata o atentie speciala agroturismului, destinatiilor din zonele montane sau Delta Dunarii, turistii din afara pierzandu-si in ultimii ani interesul pentru sejururile clasice pe litoralul romanesc.
Modelul agentiilor clasice de turism, care se ocupa de vanzarea locurilor in hoteluri si obtinerea de comisioane, trebuie inlocuit, intrucat din ce in ce mai putine hoteluri sunt dispuse sa mai lucreze cu intermediari, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO