Eveniment

Ionela Tarlea a castigat medalia de argint

27.08.2004, 00:00 33

Atleta Ionela Tirlea a cistigat medalia de argint in finala probei de 400 metri garduri din cadrul Jocurilor Olimpice, fiind cronometrata cu timpul de 53 de secunde si 38 de sutimi.
Proba a fost cistigata de sportiva elena Fani Halkia, cu timpul de 52.82, in timp ce medalia de bronz i-a revenit atletei Tetiana Tereshchuk-Antipova, din Ucraina, care a incheiat cursa cu timpul de 53 de secunde si 44 de sutimi.
Tot in concursul de atletism, atleta Felicia Tilea Moldovan s-a calificat in finala la aruncarea sulitei, clasindu-se pe locul 5 in grupa A, cu o performanta de 62,05 metri, realizata la cea de-a treia incercare. Finala probei se va desfasura vineri.
Sportivele Adina Anton si Alina Militaru nu au obtinut calificarea in finala la saritura in lungime. Prima a ocupat locul 7 in grupa B de calificari, cu o saritura de 6,47 m, in timp ce Militaru a esuat la prima incercare, dupa care nu a mai concurat.
Sportivul Eusebiu Diaconu s-a calificat in faza urmatoare a competitiei de lupte greco-romane, dupa ce a cistigat si cel de-al doilea meci din grupa B, la categoria 60 kg, in fata americanului James Gruenwald. In primul meci din grupa, Diaconu a trecut de portughezul Hugo Passos. Sportivul roman il va intilni, joi, pe sud-coreeanul Hyun Ji Jung, o victorie insemnind calificarea in semifinale.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, a anuntat, joi, la Palatul Victoria, ca sportivii medaliati la Jocurile Olimpice de la Atena si antrenorii lor vor fi premiati cu suma totala de aproximativ 200 de miliarde de lei.
Morariu a mentionat ca suma acordata sportivilor pentru cistigarea unei medalii de aur este de 55.000 de euro, pentru cea de argint 44.000 de euro, iar pentru bronz, 33.000 de euro.
Presedintele ANS a anuntat ca antrenorii vor fi premiati in functie de rezultatele obtinute si de numarul de sportivi pe care ii pregatesc. "Un antrenor care a pregatit un singur sportiv premiat va primi o suma echivalenta cu pina la valoarea premiului acordat sportivului respectiv. Antrenorul care a pregatit mai multi sportivi premiati va primi o suma care cumuleaza valoarea unitara a premiilor sportivilor pregatiti", a explicat Morariu.
Octavian Morariu a afirmat ca vor fi recompensati si antrenorii care i-au descoperit pe medaliatii olimpici romani de la Atena. "Vor fi premiati si antrenorii care i-au descoperit pe sportivi si i-au dus pentru prima data la un club, cu sume de pina la 15 la suta din premiul acordat sportivului respectiv", a mentionat presedintele ANS.
Cu trei zile inainte de incheierea Jocurlior Olimpice de la Atena, sportivii romani au cucerit 17 medalii: opt de aur, cinci de argint si patru de bronz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO