Eveniment

ISMB: Rezultatele finale la bacalaureat ar putea fi afişate în centrele de examen după ora 12.00

ISMB: Rezultatele finale la bacalaureat ar putea fi afişate în centrele de examen după ora 12.00

Foto: Ciprian Sterian

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

08.07.2011, 11:40 285

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu,a estimat că rezultatele finale la bacalaureat ar putea fi afişateîn centrele de examen după ora 12.00, precizând că, din experienţaanilor precedenţi, şi în acest an ar putea fi o creştere între unuşi doi la sută a promovabilităţii.

"Din experienţa anilor precedenţi, estimez că în Capitală şi înacest an ar putea fi o creştere între unu şi doi la sută apromovabilităţii după contestaţii", a spus CristianAlexandrescu.

Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi denotele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat aufost recorectate la Braşov.

În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii labacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura românăşi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pecelelalte discipline, potrivit inspectorul general şcolar, CristianAlexandrescu.

Promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 42,03 lasută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodatădupă Revoluţie, declara Cristian Alexandrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO