Eveniment

Mercedes inclina spre Romania pentru o noua uzina

13.02.2008, 17:28 16

Grupul Daimler, proprietarul marcii Mercedes-Benz, prefera Romania in defavoarea Poloniei ca locatie pentru construirea unei noi uzine de automobile, potrivit publicatiei de specialitate Automotive News Europe, care citeaza surse din companie.
In cadrul noii unitati de productie, Mercedes-Benz va asambla incepand cu 2011 noile generatii ale modelelelor de segment compact A-Klasse si B-Klasse, destinate atat pietelor din vestul Europei, cat si tarilor emergente.
Publicatia noteaza ca noua uzina Mercedes-Benz ar putea fi ridicata in parcul industrial Tetarom III din localitatea clujeana Jucu, unde Nokia a inaugurat la inceputul saptamanii o unitate de productie. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut ca au existat discutii cu oficiali ai Mercedes-Benz, potrivit Automotive News Europe, care precizeaza ca in Romania circula informatii potrivit carora uzina Mercedes-Benz ar urma sa produca 350.000 de unitati pe an, iar in randul oficialilor producatorului german se vehiculeaza o productie anuala de 70.000, pana la 130.000 de unitati.
"Costurile fortei de munca din Cluj sunt cu mult mai mici in comparatie cu cele din Germania. Diferenta dintre costul per ora intre Romania si Germania este de pana la 35-36 de euro", a declarat Constantin Stroe, presedintele ACAROM.
Presa locala a relatat ca investitia grupului german se va ridica la 400 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO