Eveniment

Milionari romani din net: eRepublik atrage o finantare de 2 mil.

17.06.2009, 18:24 33

Jocul romanesc de strategie online eRepublik, in care jucatorii pot fi presedinti de stat sau generali de armata cu scopul de a domina lumea, a atras o finantare de 2 milioane de euro de la un fond francez de investitii, AGF Private Equity, pentru un numar neprecizat de actiuni.

eRepublik are circa 120.000 de utilizatori activi, care acceseaza in mod gratuit site-ul la cel putin cateva zile. In prezent, singura metoda de monetizare in joc este "vanzarea de aur", principala resursa monetara a lumii virtuale, insa francezul Alexis Bonte, directorul executiv al eRepublik Labs, nu a dorit sa precizeze care au fost incasarile pana acum. Compania mai are in plan sa atraga venituri din publicitatea care se poate afisa in joc.
Chiar daca modelul de business nu este inca bine definit, ca si in cazul twitter, facebook sau second life, site-uri de socializare si virtuale care au crescut rapid in ultima perioada, investitorii apreciaza ca este suficient deocamdata ca aceste site-uri au audienta tot mai mare, iar pana la urma banii vor veni intr-o forma sau alta. Jocul a fost dezvoltat in urma cu aproape doi ani de antreprenorul roman George Lemnaru, a carui investitie a fost doar timpul sau, si sustinut financiar inca de la bun inceput de omul de afaceri francez Alexis Bonte.
"Investitia s-a facut pe baza unei evaluari mai mari a simulatorului politic, economic si militar, comparativ cu valoarea de cinci milioane de euro atribuita anterior", spune Alexis Bonte, directorul executiv al eRepublik Labs, fara a da insa detalii exacte despre valoarea curenta a jocului sau despre numarul de procente intrate in proprietatea fondului francez.
In total, investitiile facute pana acum pentru eRepublik depasesc 2,75 de milioane de euro, suma folosita aproape in totalitate pentru dezvoltarea jocului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO