Eveniment

Ministerul Muncii publică proiectul Legii pensiilor ocupaţionale

Autor: Aurelia Alexa - Mediafax

07.02.2011, 23:40 43

Contribuţia la un fond de pensii ocupaţionale ar putea fi depână la 15 la sută din venitul salarial brut lunar, iar încadrareaîn muncă a unei persoane nu poate fi condiţionată de participareala o schemă de pensii, potrivit unui proiect de lege pus ieri îndezbatere publică de Ministerul Muncii.

Proiectul de Lege privind pensiile ocupaţionale stabileşte cădreptul de a propune o schemă de pensii ocupaţionale aparţineangajatorului, singur sau prin asociere cu alţi angajatori, cuconsultarea reprezentanţilor salariaţilor.

Potrivit proiectului de act normativ, schema de pensiiocupaţionale negociată trebuie să conţină, cel puţin, cuantumul şiperiodicitatea contribuţiilor, modul de împărţire a acestora întreangajat şi angajator, după caz, actualizarea lor, precum şiregulile de investire a activelor şi de împărţire a rezultatelor.

Încadrarea în muncă a unei persoane nu poate fi condiţionată departiciparea sau continuarea participării la o schemă de pensiiocupaţionale şi nu se pot face reţineri din salariu pentrucontribuţii la o astfel de schemă fără acordul scris al persoaneirespective.

Dreptul la pensia ocupaţională se deschide, la cerereaparticipantului, numai dacă acesta a împlinit vârsta de 60 de ani,a plătit contribuţii cel puţin şapte ani, iar activul personal estecel puţin egal cu suma necesară obţinerii pensiei.

"Contribuţiile la un fond de pensii ocupaţionale se stabilescconform regulilor acelei scheme de pensii ocupaţionale, se vireazăde către angajator, odată cu contribuţiile de asigurări socialeobligatorii în contul fondului de pensii specificat în actul deaderare. Contribuţia la un fond de pensii ocupaţionale poate fi depână la 15 la sută din venitul salarial brut lunar sau din venitulasimilat acestuia al persoanei care aderă la un fond de pensiiocupaţionale", se arată în proiectul de lege supus dezbateriipublice.

Contribuţia poate fi împărţită între angajat şi angajatorpotrivit prevederilor stabilite în schema de pensii sau în actul deorganizare şi funcţionare al angajatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO