Eveniment

Ministerul Transporturilor: Eliminarea noţiunii de "director general" a fost doar o problemă tehnică

 Ministerul Transporturilor: Eliminarea noţiunii de „director general“ a fost doar o problemă tehnică

Autor: Adelina Mihai

13.08.2012, 00:07 874

Ministerul Transporturilor a explicat că va continua procesul de recrutare de CEO pentru cele 10 companii de stat aflate în subordinea instituţiei, chiar dacă la finalul săptămânii trecute a decis să elimine poziţiile de CEO scoase la concurs de pe site-ul proiectului. ZF a scris în ediţia de vineri că reprezentanţii ministerului le-au cerut consultanţilor pe care i-a mandatat să recruteze 60 de directori generali şi membri în consiliile de administraţie a 10 companii să elimine de pe site-ul proiectului poziţiile de CEO scoase la concurs.

"Eliminarea noţiunii de «director general» şi înlocuirea acesteia cu sintagma «membru executiv» pe site-ul consultantului a fost doar o problemă tehnică remediată, imediat, la solicitarea expresă a ministerului, de către consultant. Reiterăm că procesul de selecţie a CEO se desfăşoară, în continuare, aşa cum a fost iniţiat fără să existe vreo undă de îndoială asupra acestuia", au spus reprezentanţii ministerului.

Din data de 23 iulie head­hunterul George Bu­tunoiu, consultanţii de la PwC şi avocaţii de la David & Baiaş au demarat o campanie de recrutare a membrilor consiliilor de ad­ministraţie şi a direc­to­ri­lor generali pentru zece com­panii aflate în sub­or­dinea Ministerului Trans­por­turilor, printre care se află CFR, Tarom, Metro­rex, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) sau Com­pania Naţională Aero­por­turi Bucureşti. Aceasta este cea de-a doua iniţiativă a unui minister de a introduce management privat la marile companii de stat, la cererea FMI, pentru a le eficientiza. În toamna anului trecut Ministerul Economiei a demarat un proiect similar, de recrutare de CEO şi membri în CA pentru companiile Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Oltchim şi Romarm, care încă nu s-a concretizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO