Eveniment

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii vine cu o veste bună: Dacă vom respecta regulile, vom putea vorbi în două săptămâni de o aplatizare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii vine cu o veste...

Autor: Gabriel Pecheanu

30.07.2020, 13:12 498

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Sibiu, că dacă românii vor respecta regulile de protecţie sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni  de o aplatizare şi de o scădere a nuărului de cazuri.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere a numărului de cazuri. (...) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare şi de o scădere a nuărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne aşteptăm la o creştere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

El a mai spus că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”.

„Suntem într-o recrudecenţă cu o creştere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creştere. În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 şi lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona. Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a conchis Tătaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO