Eveniment

Noua componenţă a comisiei care gestionează retrocedări de 11 mld. euro

Noua componenţă a comisiei care gestionează...

Autor: Andrei Cîrchelan

22.08.2013, 21:11 323

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial o decizie (355 din 2013) prin care se schimbă componenţa Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), structura care stabileşte despăgubirile cuvenite în fiecare dosar de retrocedare.  Schimbarea consfinţeşte decizia prin care Ponta l-a desemnat la începutul lunii august pe liberalul Virgil Daniel Popescu în funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Popescu a ocupat postul rămas vacant după ce Ponta l-a demis pe liberalul Ion Nasleu, în iulie.

CNCI gestionează procedurile de restituire a circa 3,6 mil. hectare de pădure, în valoare estimată de 11 mld. euro. Structura se află în subordinea premierului şi este formată din 9 membri: preşedintele ANRP, doi vicepreşedinţi ai ANRP, preşedintele ADS, un reprezentant al Cancelariei primului-ministru, un reprezentant al Ministerului Agriculturii, doi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO