Eveniment

Numarul tinerilor care vor sa lucreze in strainatate, in scadere

09.10.2007, 18:32 9

Mai bine de jumatate din studentii romani (55%) ar alege o oferta de munca in tara in detrimentul unei oferte similare intr-o tara straina, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Opiniei TNS Ifratest si comandat de compania producatoare de componente auto Continental AG. Procentul este in scadere comparativ cu acum doi ani, cand 67,4% din studenti declarau ca ar prefera sa lucreze in strainatate.
Si numarul celor interesati de un loc de munca in SUA a scazut, numarul studentilor care ar opta pentru o slujba peste Ocean coborand de la 61% la 50%. Datele au fost colectate in luna iunie a acestui an pe un esantion de 974 de studenti. Studiul mai arata ca studentii vad perspectivele lor de viitor mai putin optimist decat acum doi ani. Daca in 2005 73,5% din studenti estimau optimist sansele profesionale, anul acesta procentul este de doar 54,8%. Potrivit unui studiu realizat de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene, 36% din bucuresteni sunt de parere ca isi pot gasi usor un loc de munca bun, fata de 75% din locuitorii din Praga sau 45% din locuitorii Sofiei. Mai optimisti sunt clujenii, care considera in proportie de 39% ca isi pot gasi un job bun. Studiul Eurostat mai arata ca doar 7% dintre bucuresteni sunt de parere ca in Capitala pot fi gasite locuinte de calitate la preturi rezonabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO