Eveniment

Patronatele din sectorul alimentar: Alimentele nu se ieftinesc după scăderea TVA

20.10.2010, 15:25 27

Patronatele din industria alimentară estimează diferit impactulscăderii TVA asupra preţului alimentelor, de la diminuări cu 18%ale preţurilor şi eliminarea evaziunii până la stagnări aleacestora şi creşterea fraudei fiscale, informează Mediafax Business.

"Probabil că procesatorii vor reduce preţurile, dar asta nu seva simţi la raft. Magazinele nu sunt obligate să scadă preţurile",a spus Niculae Ştefan, preşedintele federaţiei Agrostar.
El crede că pentru diminuarea preţurilor este nevoie de scădereaTVA pe întreaga filieră de produs, respectiv la producător,procesator şi comerciant.

"Reducerea TVA pentru alimentele de bază, în forma aprobată,este o măsură bună doar pentru a combate evaziunea fiscală. Pentrua se resimţi şi la consumator, reducerea trebuia să se facă petoată filiera de produs şi trebuia însoţită de taxarea inversă şide Codul de Bune Practici. Dacă aceste trei măsuri ar fi aprobate,preţurile ar putea scădea cu 5-10%. În forma aprobată, nu se varesimţi o ieftinire, pentru că reducerea este doar la procesatori",a adăugat Ştefan. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO