Eveniment

Ping-pong cu spitalele regionale. Construcţia spitalelor din Iaşi, Cluj şi Craiova a fost amânată până după anul 2022

Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă, premierul României

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2018, 00:06 527

Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb spune că un spital regional costă 400 mil. euro l Premierul Viorica Dăncilă afirmă, într-o prezentare pentru investitorii arabi, că este vorba de 190 mil. dolari bucata.

Spitalele regionale din Cluj, Iaşi şi Craiova, pentru care guvernul Ponta a cerut finanţare de la UE în 2014 şi care trebuia să fie gata în 2022, rămân doar pe hârtie  în continuare, în condiţiile în care acum s-a decis „etapizarea cons­trucţiei celor trei spitale regionale“, aşa cum declara ieri Ro­vana Plumb, mi­­nistrul fon­durilor eu­ro­pene.

„Având în vedere alo­carea din fon­duri euro­pene, pe actuala perioa­dă de pro­gra­­mare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro contribuţie UE, şi 150 de milioane con­­­tribuţia Ro­mâniei, am decis eta­pi­zarea cons­trucţiei acestor spitale“, a declarat Rovana Plumb, citată de Mediafax. Costul construcţiei şi a dotării fiecărui spital în parte este, în medie, de 400 de milioane de euro per spital, adică în total 1,2 mld. euro, a spus ea. Însă, într-o prezentare a pre­mierului Viorica Dăncilă, aflată într-un turneu în Asia, aceste spitale sunt evaluate la 190 de milioane de dolari fiecare, adică la o treime din cos­tul in­vocat de mi­­nistrul fondurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO