Eveniment

Presedintele Eximbank: Nu castig mult

Presedintele Eximbank: Nu castig mult

Ionut Costea, presedintele Eximbank

18.02.2010, 23:14 44

Ionut Costea, presedintele Eximbank, una din cele doua bancidetinute de stat, afirma ca salariul sau este in concordanta cu"nivelul de jos" al remuneratiilor din bancile de pe piata. Costeanu si-a facut public salariul, dar informatiile vehiculate in piataindica un salariu lunar de 20.000-25.000 de euro.
Intrebat de Gandul (www.gandul. info) daca remuneratia primitareflecta performantele bancii pe care o conduce, Costea, cumnatulpresedintelui Senatului Mircea Geoana, a raspuns ca "Salariul estein concordanta cu valoarea din bancile private si de stat de pepiata, dar la nivelul de jos".
Un presedinte de banca comerciala din top 10 are un salariu netlunar cuprins intre 20.000 si 30.000 de euro, la care se adaugabonusuri si beneficii care pot dubla acest castig.
Cat despre o eventuala comparatie cu salariul guvernatorului BNR,Mugur Isarescu, seful Eximbank a spus ca nu se poate pronunta: "Nuam cautat pe Google", a raspuns el zambind, ca o reactie laafirmatia premierului Emil Boc, care a spus ca a cautat pe Googlesalariul guvernatorului BNR Mugur Isarescu. Nici Isarescu nu si-apublicat salariul, dar informatiile anterioare indica un venitlunar de 6.000-7.000 de euro.
Premierul a cerut recent Eximbank sa reduca salariul conducerii dela circa 20.000 de euro in prezent la 1.000 de euro, corespunzatorindemnizatiei unui secretar de stat, dupa modelul FonduluiProprietatea, avertizand ca altfel vor fi identificate si altesolutii pentru a efectua diminuarea.
La sfarsitul anului trecut si presedintele Traian Basescu, a spusca EximBank ar fi trebuit sa ramana in regimul institutiilorstatului si sa fie supusa legii unice de salarizare afunctionarilor publici, fiind o banca alimentata cu bani de labuget.
Costea a lucrat in Ministerul Finantelor, a fost reprezentantulRomaniei la BERD si a condus mai multe banci private. El conduceEximbank de mai bine de un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO