Eveniment

Profesor de contabilitate, presedinte la BCR

30.09.2004, 00:00 37



Profesorul de contabilitate Horia Neamtu, reprezentant al PSD in Comisiea de buget - finante a Camerei Deputatilor, are cele mai mari sanse pentru a fi numit presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane, prezentand "cel mai valoros CV" dintre candidati, au declarat pentru ZF surse guvernamentale. El urmeaza sa-l inlocuiasca astfel pe Florin Georgescu, care tocmai a fost numit de Parlament in functia de prim-viceguvernator al Bancii Nationale.



Potrivit surselor citate, Neamtu a participat deja si la interviu cu reprezentantii BERD si IFC, actionari ai BCR cu un pachet de 25% plus doua actiuni, pentru a primi acceptul acestora.



Contactat de Ziarul Financiar, Horia Neamtu a declarat ca este prematura o discutie pe aceasta tema. "E pentru prima data cand aud de asa ceva", a afirmat initial Neamtu. Intrebat daca a avut, totusi, o intalnire cu reprezentanti ai BERD si IFC, el nu a negat, spunand ca va da detalii in cursul zilei de astazi.



Georgescu a detinut pozitia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR incepand din luna aprilie, cand au fost separate functiile administrative de cele executive.



Posibilul sau succesor este specializat in activitati de control: in perioada 1990 - 1993, seful Corpului de control al premierului; ulterior, el a lucrat la Curtea de Conturi, unde a ocupat functiile de vicepresedinte, respectiv presedinte de sectie.



Pana la numirea noului presedinte, atributiile acestuia vor fi preluate de Thomas Krayenbuehl, numit la propunerea IFC in functia de vicepresedinte al BCR.



Statul inca detine 36,88% din capitalul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO