Eveniment

Puterea Capitalei: consumul de energie a scazut doar cu 2%

08.11.2009, 23:50 23

Consumul de energie din Bucuresti s-a redus in primele noua luniale anului cu aproximativ 2%, de circa cinci ori mai putin fata demedia nationala din primele trei trimestre, potrivitreprezentantilor Enel, actionarul majoritar la fostei ElectricaMuntenia Sud. Acest lucru arata faptul ca Bucurestiul a rezistatmult mai bine la criza, comparativ cu alte orase din Romania. Unalt indicator care sustine acest lucru este rata somajului. Daca intara nivelul somajului a ajuns la circa 7%, nivel dublu comparativcu anul trecut, in Bucuresti rata somajului s-a pastrat la 2% inultimul an.
O posibila explicatie a rezistentei Capitalei in fata crizei estefaptul ca fata de alte orase Bucurestiul este concentrat intr-omasura mai mare pe servicii, segment care nu a fost la fel deafectat cum a fost cel de productie, unde s-au facut cele mai marirestructurari.
"La nivelul clientilor Enel Energie Muntenia (companie rezultata inurma separarii activitatilor de furnizare a energiei electrice decele de distributie din cadrul Electrica Muntenia Sud - n.red.),evolutia consumului de electricitate in Bucuresti a cunoscut ousoara scadere de aproximativ 2%, pe parcursul primelor 9 luni aleanului 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut", spunreprezentantii Enel. Consumul de energie este considerat unindicator precis in ceea ce priveste diagnosticarea evolutiei uneieconomii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO