Eveniment

Raiffeisen: Cursul va incheia anul la 3,8 lei/euro

20.01.2009, 18:44 11

Moneda nationala se va aprecia fata de euro in perioada urmatoare, la 4,2 lei/euro in martie 2009, si va continua aceasta tendinta pana la finele anului, cand va ajunge la 3,8 lei/euro, in ciuda mentinerii presiunilor, potrivit unui studiu publicat ieri de Raiffeisen Bank.

"Monedele din regiune au ramas sub presiune in ultima saptamana. Cu toate acestea, tendinta clara de depreciere a leului fata de euro din prima saptamana a anului s-a oprit temporar. In ultima saptamana, rata EUR/RON a ramas in vecinatatea valorii de 4,29 unitati, chiar daca a scazut pentru o perioada foarte scurta sub 4,23 unitati", se arata in studiu.
Potrivit analizei, cursul va atinge un nivel de 4,2 unitati fata de euro in martie, urmand sa coboare pana la 4 lei/euro in iunie si sa incheie anul la un nivel de 3,8 lei/euro in ciuda mentinerii presiunilor de depreciere.
"La un anumit moment, au existat zvonuri ca banca centrala ar fi intervenit in piata sa sprijine leul. Privind inainte, presiunile de depreciere a leului vor persista, in special daca monedele din regiune se vor afla si ele sub presiune", se arata in acelasi studiu.
Studiul mentioneaza, de asemenea, ca aprobarea bugetului pe 2009 ar putea reprezenta un "factor cheie" pentru evolutia viitoare a cursului. "Guvernul nu a terminat inca planul bugetului pe 2009 si se straduieste sa gaseasca modalitati pentru a reduce deficitul bugetului consolidat in 2009. De fapt, toata lumea se intreaba cum va reusi sa reduca deficitul bugetar in 2009", se arata in studiu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO