Eveniment

„Răscoala“ angajaţilor de la Finanţe a ajuns în cotidianul american Wall Street Journal

„Răscoala“ angajaţilor de la Finanţe a ajuns în cotidianul american Wall Street Journal

Autor: Mediafax

19.10.2010, 00:08 25

Wall Street Journal, cel mai presti­gios cotidian de businessdin lume, a publicat vineri la fotografia zilei protestulangajaţilor de la Ministerul de Finanţe din România, mai precis peşeful ANAF, Sebastian Blejnar, nego­ciind cu angajaţii de laFinanţe. În acest timp, liderii celor două sindicate aleangajaţilor din Ministerul Finanţelor Pu­bli­ce (MFP), VasileMarica şi Sebastian Oprescu, reprezentând Alianţa "Sed Lex" şiSin­dicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, se certau ieri pereprezentativitate şi pe rezul­ta­tul negocierilor privindacordarea stimulentelor.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale,afiliată la Alianţa "Sed Lex", dezaprobă acţiunea SindicatuluiNaţio­nal al Funcţionarilor Publici (SNFP), repre­zen­tat deSebastian Oprescu, prin care, "în înţe­legere cu reprezentanţiiputerii, pentru inte­rese personale, a semnat un document prin careacordarea stimulentelor va dezavantaja func­ţionarii publici", aanunţat Alianţa. În opinia reprezentanţilor federaţiei afiliate la"Sed Lex", prin această poziţie s-a urmărit dezbinarea şicompromiterea mişcării sindicale de către un sindicat fără membriîn teritoriu, care "s-a erijat în aparător al tuturorfuncţionarilor din mai multe ministere".

"Solicităm funcţionarilor publici şi perso­nalului contractual dininstituţiile subor­donate sau coordonate de Ministerul Muncii săfie prudenţi la mesajele Sindicatului Naţional al FuncţionarilorPublici, care urmăreşte conti­nua­rea compromiterii acţiunilorsindicale, dez­binarea între sindicate şi între salariaţi", se maiarată în comunicat. O altă organizaţie membră a "Sed Lex",Fede­raţia Naţională a Sindicatelor din Admi­nistraţia PublicăLocală, dezavuează, într-un comunicat de luni, modul în care"sindicatele de buzunar, ca cel condus de Sebastian Opres­cu", aparticipat şi şi-a asumat "cu o lejeritate nedemnă de un sindicatmodalitatea incorectă de acordare a suplimentelor salariale pentruan­gajaţii MFP. Angajaţii Di­rec­ţiei de Finanţe Cluj au fostînştiinţaţi de conducerea ANAF că au de primit peste o ju­mă­tatede milion de lei, reprezentând stimu­len­tele pe luna august, iarsumele urmează să fie repar­ti­zate după o analiză a unei comisiispeciale. Preşedintele Sindicatului Sed Lex Cluj, Ilie Rostogol, adeclarat ieri că repartizarea bani­lor este un proces mai complex,iar calcu­lele trebuie făcute cu maximă atenţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO