Eveniment

Şeful CCIR: România şi Slovacia vor duce o politică comună pentru dezvoltarea transportului pe Dunăre

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României

Autor: Mirabela Tiron

12.09.2014, 00:00 88

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României, spune că România şi Slovacia vor duce o politică comună pentru dezvoltarea transportului pe Dunăre, proiectele mari comune în infrastructură şi transporturi fiind de altfel şi cele care ar putea creşte valoarea schimburilor comerciale între cele două ţări. Detalii cu privire la proiectele ce ar putea să fie dezvoltate de cele două ţări nu au fost făcute publice. „Fără proiecte comune de infrastructură schimburile comerciale româno-slovace nu pot creşte semnificativ“, a spus el ieri, când a fost semnat un acord de colaborare între Camera de Comerţ a României şi cea a Slovaciei. 

Anul trecut valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări s-a ridicat la 2,1 miliarde de euro, din care importurile României au reprezentat 1,2 miliarde de euro, restul fiind exporturi „Să ne unim eforturile şi să mergem pe pieţe emergente, în Asia, Africa, America, având în vedere că în Uniunea Europeană deja s-au făcut parteneriatele şi legăturile tradiţionale“, a spus Daraban. Circa  350 de companii cu capital slovac sunt prezente pe piaţa locală şi tot atâtea firme româneşti activează în Slovacia, potrivit lui Peter Mihok, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Slovaciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO