Eveniment

Şeful gigantului american Honeywell a venit la Boc să ceară ajutor de stat

 Şeful gigantului american Honeywell a venit la Boc să ceară ajutor de stat

Autor: Razvan Voican

21.03.2011, 17:17 292

DavidCote,preşedinte şiCEO al grupului industrial american Honeywell, a venit personal în România pentru a discuta cuautorităţile de la Bucureşti acordarea unui ajutor de stat pentruun proiect de investiţie de circa 100 mil. euro,care ar putea ajunge însă chiar la 200 mil. euro, afirmă surse depe piaţă.

Cote, care conduce unul dintre cele mai puterniceconcerne din lume, este primit la această oră de premierulEmil Boc, într-o întâlnire aranjată pe canalediplomatice.

Chiar dacă păstrează un profildiscret, Honeywell se află în top 10 exportatori români şi deţine deja în România ofabrică în Bucureşti şi alta la Lugoj. În 2009 aveau 1.300 deangajaţi şi afaceri cumulate de peste 70 mil. euro.

Potrivit surselor citate, chiardacă au o forţă financiară foarte mare, americanii vor săobţină ajutor de stat în România încurajaţi fiind deprecedentele create cu Ford sau Lufkin. Ei au mai tatonatinteresul autorităţilor pentru proiectul lor deinvestiţii în ultimii doi ani, considerând că acesta armerita efortul procedurii de obţinere a aprobării Bruxelles-uluipentru ajutorul de stat pe care şi-l doresc.

Honeywelleste un gigant inclus întopul Fortune 100 al celor mai puternice companiidin lume, cu activităţi într-o gamă largă de industrii, de la ceaaerospaţială, până la energie, transport şimateriale speciale.

David Cote, care conduce Honeywell din 2002,este un apropiat al republicanilor. Anul trecutObama l-a numit în Comisia Naţională de Responsabilitate Fiscală şiReformă, organism bipartit care trebuie să propună soluţii pentrurezolvarea problemelor bugetare cu care seconfruntă SUA.

Câştigul său din 2009 a fost estimat la circa 12,8 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO