Eveniment

Şeful Roland Berger România, promovat la nivel regional

Şeful Roland Berger România, promovat la nivel regional

Autor: Adelina Mihai

29.11.2010, 23:49 658

Codruţ Pascu, 35 de ani, care a ocupat timp de cinci ani poziţiade Managing Partner al reprezentanţei locale a firmei deconsultanţă strategică Roland Berger Strategy Consultants, a fostpromovat în funcţia de membru al comitetului de conducere alregiunii Europa Centrală şi de Est, fiind responsabil de conducereaoperaţiunilor companiei din România, Turcia şi Bulgaria.

Roland Berger Strategy Consultants a avut anul trecut o cifră deafaceri de 3,8 milioane de euro şi un profit net de 110.000 euro,cu un efectiv de 34 de angajaţi, potrivit datelor publicate pesite-ul ministerului de Finanţe.

Absolvent al Facultăţii de Administrare a Afacerilor din cadrulAcademiei de Studii Economice, Pascu a urmat cursurile unui MBA laşcoala franceză INSEAD, una din cele mai bune şcoli de afaceri dinlume.

El are o experienţă de peste 13 ani în birourile Roland Bergerdin Bucureşti şi Londra, fiind specializat în domenii precumstrategii de creştere sau strategii de marketing şi preţ.

Biroul de la Bucureşti a fost deschis în 1992 de un consultantgerman, Eugene von Keller, căruia i-a urmat Hermann Korte şi apoiAnca Ioan, care în 2005 a plecat la conducerea Ţiriac Holdings.

Printre competitorii companiei germane se află diviziile deconsultanţă ale PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Youngsau KPMG.

Recent, Martin Plendl, şeful diviziei germane a Deloitte, unadin cele mai mari firme de audit şi consultanţă din lume, adeclarat că firma s-ar afla în discuţii pentru preluarea RolandBerger Strategy Consultants.

Reprezentanţii Roland Berger au spus însă că îşi vor menţinestatutul actual şi vor continua extinderea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO