Eveniment

Socol: Legea falimentului personal ar putea fi aplicată sau nu, în funcţie de impactul cost-beneficiu

Socol: Legea falimentului personal ar putea fi aplicată...

Autor: Raluca Ghinea

25.06.2013, 20:45 49

Autorităţile ar putea aplica legea falimentului personal după o analiză a efectelor pe care le-ar produce asupra sistemului bancar şi a persoanelor fizice, a impactului cost-beneficiu, stabilindu-se ulterior dacă merită să fie introdusă, a declarat Cristian Socol, consilier economic al premierului. „Legea falimentului personal se va aplica după ce se va face analiza efectelor pe care aceasta le creează în societate asupra sistemului bancar, asupra persoanelor fizice şi aşa mai departe. Când se va face analiza de impact cost-beneficiu se va stabili foarte clar dacă merită să fie introdusă sau nu se va aplica“, a afirmat marţi Socol la un seminar pe tema garantării creditelor, întrebat ce se întâmplă cu legea falimentului personal şi când se va aplica.

El a arătat că analiza va fi efectuată ca în cazul legii insolvenţei autorităţilor locale, cu punerea în balanţă a costurilor, beneficiilor, în urma căreia s-a observat că reprezintă o modalitate de reducere a arieratelor la nivel local. „Legea falimentului personal este în analiză“, a menţionat Socol.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO