Eveniment

Standard&Poor'spune ca Bucurestiul are datorii mari

09.07.2007, 18:36 18

Agentia de evaluare financiara Standard& Poor's (S&P) a confirmat saptamana trecuta ratingul Bucurestiului pentru datoriile pe termen lung la nivelul "BB plus", cu perspectiva stabila, ca urmare a cresterii economice rapide.
"Ratingul reflecta datoriile mari ale Bucurestiului, nevoia de imbunatatire a managementului, atat in cazul datoriilor, cat si al lichiditatilor, flexibilitatea financiara scazuta, precum si obstacolele in implementarea proiectelor de infrastructura", a declarat analistul Standar&Poor's Felix Ejgel.
Aceste constrangeri sunt atenuate de pozitia strategica a Bucurestiului, in calitate de Capitala a Romaniei, executia operationala stabila si cresterea constanta a veniturilor.
"Perspectiva stabila reflecta asteptarile noastre ca Bucurestiul isi va respecta angajamentul de a nu contracta noi imprumuturi semnificative pana ce nu va folosi creditele furnizate de organizatii financiare multilaterale, precum si sumele obtinute prin emiterea de obligatiuni", a spus Ejgel. Cresterea treptata a veniturilor bugetare, combinata cu fondurile provenite de la Uniunea Europeana si sprijinul acordat de stat, va permite stabilizarea datoriilor orasului, ca pondere in venituri, a adaugat reprezentantul S&P.
In cazul in care municipalitatea nu va aplica o strategie coerenta pentru amortizarea treptata a transelor de imprumut si reducerea riscurilor valutare, perspectiva ratingului ar putea fi revizuita la negativ.
Performantele deosebite ale economiei si veniturile bugetare, impreuna cu imbunatatirea managementului financiar general si a transparentei, ar putea conduce la imbunatatirea ratingului, pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO