Eveniment

Tăriceanu: Banca Mondială să trimită o echipă pentru a simplifica legislaţia pe achiziţiile publice

Tăriceanu: Banca Mondială să trimită o echipă pentru...

Autor: Departamentul Corespondenţi

13.04.2019, 14:53 320

Într-o conferinţă de presă la Iaşi de sâmbătă, liderul ALDE a vorbit despre datoria publică a României, afirmând că nivelul scăzut al acesteia „este o virtute şi nu este”.

„Să ştiţi că nivelul scăzut al datoriei publice este o virtute şi nu este. De ce vă spun acest lucru? Pentru că ţările din Europa au utilizat fonduri pe care nu le aveau pentru a-şi dezvolta infrastructura. La vremea anilor '50, nu era Tratatul de la Maastricht care obliga depăşirea deficitului. EU funcţionează cu datorie de 80%, 100% peste PIB, nouă ni se spune <nu aveţi voie>. Aşadar ni se spune <trăiţi în limitele acestea, împrumutaţi-vă, dar nu vă dezvoltaţi mai mult>. Un ministru de Finanţe aţos ar trebui să se ducă la UE să spună <OK, tratatul prevede să nu depăşeşti deficitul, dar daţi-mi nişte bani pentru că am un proiect de infrastructură>. Pentru că noi avem presiunea pe de o parte lipsa de finanţare, pe de alta procedurile extrem de dificile în achiziţiile publice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la achiziţiile publice, acesta a declarat că a discutat recent cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi le-a cerut să trimită o echipă pentru a vedea dacă legislaţia pe achiziţiile publice poate fi simplificată.

„Am fost săptămâna aceasta la Washington şi am dicutat cu cei de la Banca Mondială, îi cunosc bine, şi le-am spus că avem o problemă serioasă în domeniul achiziţiei publice. Vreau să trimiteţi o echipă pentru a vedea dacă nu putem face o legislaţie pe achiziţiile publice mai simplă şi mai rapidă”, a afirmat liderul ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO