Eveniment

Trei vicepresedinti AVAS, fosti sefi APAPS

02.06.2004, 00:00 114

Guvernul a numit ieri noua conducere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), trei dintre cei patru vicepresedinti provenind din conducerea fostei Autoritati pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS).
Presedintele AVAS este Mircea Ursache, care a ocupat aceeasi pozitie la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), inaintea comasarii acestei institutii cu APAPS.
Persoanele numite in functiile de vicepresedinte sin: Victor Dumitriu, Cristiana Radu si Roxana Bichel, fosti angajati ai APAPS, si Elena Mateescu, care a ocupat functia de director in cadrulAVAB.
Dumitriu va fi vicepresedinte pe probleme de postprivatizare si relatia cu Parlamentul. Incepind din luna noiembrie a anului 2002, Dumitriu a fost secretar de stat la APAPS, avind atributii in post-privatizare.
Domeniul referitor la privatizare si administrarea societatilor comerciale din portofoliul AVAS va reveni Cristianei Radu, fost director al Sucursalei Regionale Ilfov a APAPS.
Coordonarea activitatii de valorificare a activelor bancare va fi asigurata de Elena Mateescu, fost director in cadrul Directiei generale de valorificare a activelor bancare din cadrul AVAB.
Roxana Bichel, consilier al presedintelui APAPS, Ovidiu Musetescu, in perioada 2001-2003, a fost numita vicepresedinte pentru relatia cu organismele internationale, integrare europeana si aplicarea Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989
AVAS a fost infiintat in urma unei ordonante de urgenta a Guvernului aprobata in luna martie prin comasarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare. Noua structura, care si-a inceput activitatea la 1 mai 2004, a fost denumita Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
In afara de activele preluate de la AVAB, AVAS nu a mostenit de la APAPS companii foarte mari sau atractive pentru vanzare. Miza marilor privatizari se afla acum in curtea Ministerului Industriilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO