Eveniment

Udrea: Evoluţia traficului turiştilor depinde foarte mult de evoluţia economiei

Autor: Liviu Iancu

03.11.2010, 23:57 31

Evoluţia traficului turiştilor depinde foarte mult de evoluţiaeconomiei, iar dacă aceasta se va stabiliza, turismul îşi va reluacreşterea, a spus ieri ministrul turismului Elena Udrea pentruMediafax.

"Este evident că, pe fondul scăderii salariilor, spre exemplu,prima grijă a oamenilor nu mai este aceea de a pleca în vacanţă.Deci mai depinde foarte mult dacă economia se va stabiliza şi dacăvom avea o speranţă, un aspect pozitiv, pentru că oamenii suntsensibili la semnale", a spus Udrea.

Ministrul turismului a mai afirmat că imediat ce vor vedea călucrurile s-au stabilizat, cu siguranţă că românii vor alege săaloce mai mulţi bani pentru vacanţe.
"Sigur, sperăm şi la o creştere, pentru că între timp va intrapromovarea pe brand, va intra această campanie, promovarea peFacebook, pe care contăm foarte mult. Acum, sigur, dăm exemplulUngariei, ei au reuşit să crească segmentul de turism balnear după10 ani de investiţii în turismul balnear. Noi avem program deinvestiţii, de promovare, de doi ani, dar sperăm ca de la anul dejasă apară şi rezultate."

În legătură cu o nouă lege a turismului, ministrul Elena Udreaspune că este gata.
"Noi sperăm să putem s-o introducem pe agenda Guvernului săptămânaviitoare. Am găsit o formulă să rezolvăm o mare dorinţă aindustriei de turism, să constituim acea entitate care să se ocupede promovarea turismului. Noi ne străduim de ceva timp cu aceastălege, însă au fost schimbări permanente. Am aşteptat să vedem şi cefacilităţi fiscale poate acorda statul pentru investitorii înturism. Acum credem că am putea să promovăm această lege", a maispus ministrul turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO