Eveniment

Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor, am putea spune că ajunge la peste 50%

Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor, am putea spune că ajunge la peste 50%

Autor: Fierbinteanu Cristian

29.05.2011, 12:36 240

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, laemisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV, că existăun fenomen al încercării de fraudare a licitaţiilor, ea admiţând,în acest context, că "peste 50%" este "un procent la care se poateajunge", informează Mediafax.

Întrebată dacă există un fenomen legat de fraudarea licitaţiilorîn România sau este vorba despre cazuri izolate, Udrea a răspuns:"Eu cred că este un fenomen".

Ea a menţionat că este vorba despre o practică de a încercadirecţionarea unor licitaţii publice spre anumite companii. "Nuînseamnă că mereu reuşeşte această dorinţă", a menţionatUdrea.
Liderul PDL s-a ferit să ofere un procent legat de licitaţiile lacare se încearcă fraudarea, dar a menţionat că acesta "ar fi destulde mare".

Udrea a mai spus că se pare că mediului privat îi convine acestsistem, pentru că nu s-au înregistrat sesizări la DNA privindfraudarea unor licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO