Eveniment

Umbrărescu pregăteşte un gigant în construcţii

25.08.2010, 23:57 130

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu din Bacău, unul din "regiiasfaltului", care deţine mai multe firme în domeniulconstrucţiilor, a început să le aducă sub o singură entitate princonsolidarea bilanţurilor la şase luni, conform informaţiilorpublicate în Monitorul Oficial.
Constructorul Tehnostrade absoarbe astfel cinci companii şi ajunge,în urma fuziunii, la active imobilizate (utilaje, clă­diri) învaloare de 48 milioane de euro şi datorii de a­proape 17 mil. euroîn primul semestru. Cele şase firme au avut anul trecut afacericumulate de 217 mil. euro şi un total de 919 angajaţi, potrivitdatelor de la Registrul Co­merţului. Conform unui anunţ din iunie,cea mai mare firmă a lui Umbrărescu, Spedition UMB, ar urma săabsoarbă Tehnostrade, ceea ce ar duce la formarea unui gigant pepiaţa construcţiilor, aproape de două ori mai mare decât liderulactual al pieţei - Romstrade, controlată de Nelu Iordache.
Tehnostrade şi Spedition UMB sunt cei mai profitabili constructoridin România, având împreună un profit de peste 100 mil. euro în2009, în creştere cu 9% faţă de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO