Eveniment

Un licenţiat în filosofie şi fost director al unui muzeu craiovean, cap de listă pentru şefia Transporturilor

Mihai Fifor va avea de rezolvat problema adoptării cât mai rapide a Master Planului General de Transport. Mediafax Foto

Mihai Fifor va avea de rezolvat problema adoptării cât mai rapide a Master Planului General de Transport. Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

22.06.2015, 00:04 533

Senatorul PSD de Dolj Mihai Fifor, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi energie, a fost propus de premierul Victor Ponta să preia şefia Ministerului Transporturilor, care are pe mână anual circa 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii ru­tiere, feroviare, aeroportuare, navale şi de metrou, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Fifor, care are o licenţă în filosofie şi care a condus Muzeul Olteniei din Craiova, va prelua un minister care de aproape două săptămâni nu mai are şef după ce fostul ministru Ioan Rus a demisionat în urma unor declaraţii privind românii din străinătate.

Dacă nominalizarea pentru Minis­terul Transporturilor va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis, Fifor va avea de rezolvat problema adoptării cât mai rapide a Master Planului General de Transport, precum şi găsirea unei soluţii pentru construirea autostrăzii Comarnic - Braşov, a cărei concesiune a „picat“ săptămâna trecută. Pe agenda sa se va afla şi privatizarea Tarom şi CFR Marfă.

Ministerul Transporturilor a schim­bat în ultimii circa trei ani cinci miniştri, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova şi Ioan Rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO