Eveniment

Vânzările de alimente şi maşini cresc înainte de majorarea TVA. Cum comentati?

29.06.2010, 23:49 19

Ministrul finanţelor Sebastian Vlădescu a anunţat ieri căRomânia va avea "mai multă recesiune" în 2010, în prezentlucrându-se la noile prognoze macro.

La polul opus retailerii şi dealerii auto spun că oamenii s-aurepezit în magazine să cumpere produse înainte de majorareaTVA.

O echipă a FMI va veni la Bucureşti după 20 iulie, iar pânăatunci Guvernul aşteaptă cu înfrigurare ca după anunţarea creşteriiTVA de la 19% la 24% Fondul să aprobe vineri eliberarea celei de-acincea tranşe în valoare de circa 900 mil. euro.

"Autorităţile române au arătat un angajament ferm faţă deprogramul de împrumut încheiat cu FMI prin identificarea rapidă aunor măsuri compensatorii după decizia Curţii Constituţionale.Consiliul executiv al FMI se va întruni vineri, 2 iulie, pentru adiscuta a patra evaluare a acordului stand-by cu România", adeclarat Tonny Lybek, reprezentantul la Bucureşti al FMI.

FMI a amânat reuniunea boardului, programată iniţial pentruluni, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionalătăierea pensiilor cu 15%. Tăierea salariilor bugetarilor cu 25% afost menţinută şi va intra în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO