Eveniment

Vineri este ultima zi pentru depunerea CV-urilor în proiectul „CEO la stat“

Vineri este ultima zi pentru depunerea CV-urilor în proiectul „CEO la stat“

Autor: Adelina Mihai

29.08.2012, 00:07 1517

Managerii care vor să aplice pentru poziţia de CEO sau membru în consiliile de administraţie ale companiilor de stat aflate în subordinea Ministerului Transporturilor mai au timp până vineri să-şi depună CV-urile şi scrisorile de intenţie la adresele indicate pe site-ul proiectului (http://georgebutunoiu.com/managerilastat/), acesta fiind deadline-ul anunţat de consultanţii de la PwC, liderii consorţiului care a câştigat licitaţia pentru recrutarea de CEO.

"În acest moment, procesul de recrutare şi selecţie se află în desfăşurare, fiind în perioada de depunere a candidaturilor. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 31 august, iar până în prezent interesul manifestat de candidaţi pentru acest proiect a fost foarte mare, primindu-se numeroase candidaturi atât din ţară, cât şi din străinătate", au răspuns reprezentanţii PwC în urma unei solicitări a ZF.

Consultanţii de la PwC, împreună cu headhunterul George Butunoiu şi cu avocaţii de la David & Baiaş recrutează în prezent manageri pentru zece companii de stat din subordinea Transporturilor: CFR SA, CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime "Constanţa", Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara şi CFR Telecomunicaţii.

"Estimăm că identificarea şi recrutarea directorilor generali şi a membrilor consiliilor de administraţie pentru toate companiile ce fac obiectul prezentului contract se va încheia în termenele agreate în cadrul acordului cu Fondul Monetar Internaţional. Avem în vedere recrutarea de manageri care să aibă experienţă atât în domeniul în care activează compania pentru care se face selecţia, cât şi în poziţii de conducere, precum şi realizări în astfel de roluri", mai spun reprezentanţii PwC.

Potrivit unor informaţii, primele liste scurte cu candidaţi vor fi prezentate oficialilor din minister în prima săptămână din luna septembrie. Consultanţii de la PwC nu au oferit detalii legate de nivelul salarial oferit viitorilor manageri, susţi­nând că pachetele vor fi "competitive, ţi­nând cont de competenţele şi responsabilităţile acestora".

Interviurile cu candidaţii au început în prima săptămână din august, consultanţii demarând o campanie agresivă de comunicare a proiectului (inclusiv prin campanii de e-mailing prin care invitau managerii să se implice în proiect), publicând anunţuri de recrutare care au costat aproape 20.000 de euro în Financial Times şi în The Economist. Valoarea contractului semnat între consorţiu şi Ministerul Transporturilor este de 200.000 de euro.

Proiectul "CEO privat la stat" a început anul trecut la insistenţele FMI şi a fost reluat în fiecare scrisoare de intenţie.

În paralel, Ministerul Economiei ar fi trebuit să recruteze CEO şi membri în consiliile de administraţie pentru companiile din subordine, însă a retras documentaţia pentru licitaţiile pentru headhunteri de pe site, pentru a o îmbunătăţi, de aproape o lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO