Eveniment

Volodimir Zelenski: Situaţia din oraşul Borodianka este mult mai înfricoşătoare decât cea din Bucea

Volodimir Zelenski: Situaţia din oraşul Borodianka este...

Autor: Gabriel Negreanu

08.04.2022, 07:57 84

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că situaţia din oraşul Borodianka este „mult mai înfricoşătoare” decât cea din Bucea. Ucrainienii au început în Borodianka operaţiunile de îndepărtare a dărmăturilor din zona clădirilor lovite de bombardamentele ruseşti.

Cel puţin 26 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile a două case până în acest moment, potrivit procurorului general al Ucrainei, Iryna Venediktova.

„Este mult mai înfricoşător acolo. Mai multe victime ale invadatorilor ruşi”, a spus Zelenski. Preşedintele ucrainean susţine că atrocităţi similare au fost văzute şi în Mariupol.

„Ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ce a făcut armata rusă în Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce lumea a văzut în Bucea şi în alte oraşe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruseşti. Aceeaşi cruzime. Aceleaşi crime îngrozitoare”, a spus el.

Zelenski a declarat că fiecare crimă din Ucraina va fi investigată şi fiecare jefuitor, violator şi criminal va fi găsit.

El a calificat decizia Adunării Generale a ONU de a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului drept „corectă şi logică” şi a mulţumit ţărilor care au susţinut decizia AGONU.

În discursul său din noaptea de joi spre vineri, Zelenski a spus că: „Statul rus şi armata rusă reprezintă cea mai mare ameninţare de pe planetă la adresa libertăţii, a securităţii oamenilor şi a conceptului de drepturi ale omului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO