Eveniment

ZF Live. Adrian Codîrlaşu, CFA România: Dacă România absoarbe cei 80 mld. euro de la UE, poate avea o creştere economică suplimentară de 5% anual în următorii 7 ani

Autor: Răzvan Botea

27.07.2020, 10:00 652

Economia României va scădea cu 4,5% în 2020, deficitul bugetar va fi de 7-8% din PIB, cursul leu-euro nu va fi afectat de pandemie.

Adrian Codîrlaşu, preşdintele CFA România, asociaţia analiştilor financiari, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că, dacă România va absorbi cele 80 mld. euro de la Uniunea Europeană în exer­ciţiul financiar multianual 2021-2027, ar putea cunoaşte o creştere eco­no­­mică suplimentară de 5 procente anual.

„Pentru aceşti ani, dacă absorbim toţi banii de la Uniunea Europeană, ar putea contribui în fiecare an cam cu 5% la PIB, ceea ce este o sumă enormă. Este foarte important răspunsul politicilor publice la aceste fluxuri de capital care vin. O politică prudentă ar fi cea a excedentului bugetar, pentru a nu genera un balon speculativ”, a spus Adrian Codîrlaşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO