Mediafax.biz Exclusiv

Proprietarii hotelului Carol Parc din Bucureşti, scos la vânzare din 2008, au scăzut preţul cu 30%

Autor: Iancu Liviu

10.01.2011, 13:25 10

Hotelul Carol Parc din Bucureşti, cea mai luxoasă structură decazare din România şi singura de pe piaţa locală inclusă în topulunităţilor de lux elaborat de revista americană Condé NastTraveler, a costă acum 10 milioane de euro, potrivit unui anunţpostat pe un site imobiliar.

În 2008, acelaşi hotel a fost scos la vânzare cu 14 milioane deeuro, proprietarii menţinând preţul cerut timp de doi ani.

Inaugurat în septembrie 2007, Carol Parc este singurul hotel dinRomânia din categoria small luxury hotel. Localizată în zonaParcului Carol, unitatea este clasificată la cinci stele şi are 19camere, printre care un Junior Suite şi trei apartamente, unrestaurant cu bucătărie internaţională şi un Piano Bar.

Hotelul este construit într-o clădire de pe Dealul Filaret, dinapropierea parcului Carol din Bucureşti, care a aparţinutarhitectului Şuter, apropiat al regelui Carol I. În timpulregimului comunist, clădirea a funcţionat ca sediu al partidului,apoi ca sediu al ICRAL. Clădirea a fost revendicată şi câştigată înanul 2000 de către un urmaş al foştilor proprietari.

"Am cumpărat casa în 2003, şi preţul pe care l-am plătit s-aridicat la aproximativ un milion de dolari. Investiţia totală înacest proiect a fost de aproximativ şase milioane de euro", declarapentru MEDIAFAX, la data inaugurării, Adrian Petre, proprietarulhotelului.

El a spus că a conceput hotelul după modelul hotelului de luxLowell din New York, la care a lucrat până în 1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO