Opinii

2013 – Drum economic european greu de parcurs. România nu mai are timp de rătăciri

2013 – Drum economic european greu de parcurs. România...

Autor: Andreea Paul

19.12.2012, 15:55 476

2013 - Drum economic european greu de parcurs. România nu mai are timp de rătăciri

Criza economică împlineşte 4 ani. Nu-i dorim viaţă lungă.

Acum 4 ani, aisbergul crizei economice şi financiare a lovit din plin economiile europene. Impactul crizei a scos la iveală probleme vechi şi dureroase, a căror soluţionare nu a fost posibilă pe termen scurt. Luată în parte, economia fiecărei ţări europene a fost mai mult sau mai puţin afectată, iar Grecia chiar a căzut victimă propriilor slăbiciuni de sistem. Iată că şi după 4 ani, turbulenţele economice încă ne mai dau de furcă. Intrăm în al cincilea an de la ceea ce poate fi catalogat drept "începutul dezastrului economic", iar anul 2013 nu se arată a fi deloc un an uşor nici pentru România, nici pentru UE.

Uniunea Europeană continuă să se confrunte cu efectele crizei. Criza datoriilor suverane încă mai produce leziuni statelor din zona euro. În timp ce zona euro e în recesiune, iar prognozele pentru anul 2013 indică o stagnare economică, apar noi motive pentru a fi reţinuţi în optimismul cu care privim anul ce bate la uşă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO