Opinii

Opinie Cristian Hostiuc: Lipsa de respect pentru munca si banii vostri a ministrului de finante. Cum comentati?

01.03.2010, 00:00 76

O luna, 20 de zile si cateva ore a tinut experimentul vedeteiAndrei Gheorghe la Ministerul Finantelor in calitate de consilierpe comunicare al ministrului Sebastian Vladescu. Si in tot acesttimp a fost platit din bugetul de stat, din taxele si impoziteleplatite de sectorul privat, adica din afacerile, munca si ideileunor contribuabili anonimi. Dar multi.

Pentru ca Andrei Gheorghe sa primeasca 2.000 de lei pe luna (500de euro) cineva s-a sculat de dimineata si inainte sa-si salutefamilia s-a gandit ca mai bine nu s-ar fi trezit pentru cavanzarile s-au prabusit, nu are cash si trebuie sa dea salariile lafirma, CAS-ul nu e platit de cateva luni, mai e si TVA-ul, vinratele la banca, iar furnizorii stau cu somatiile pe birou. Iareconomia continua sa se zbata in groapa recesiunii.

La polul opus ministrul Vladescu se lauda ca Andrei Gheorghe era"muci" dupa o saptamana in minister de cata treaba era acolo. Lafinalul saptamanii trecute site-ul ministerului s-a colorat inviolet, iar la intrebarea jurnalistilor de ce s-a ales aceastaculoare, raspunsul vedetei a fost: "Este vorba de o seductie voita,prin amplificarea tertiarului imaginar, care, inevitabil simefistofelic, va duce la repetarea inversa a numelui lui SebastianVladescu pentru subjugarea totala si fiscala a iobagului roman", afost prima explicatie a lui Andrei Gheorghe data pentru ziarulGandul. Si a continuat: "Sunt foarte multe calcule care au dus laalegerea acestei culori (pentru site-ul Ministerului Finantelor -n.r.), exista o logica a dinamicii cromatice. Imi place foarte tarevioletul, e foarte puternic. Poate peste un an vom avea o altaculoare". Intre timp in ianuarie la buget s-au strans mai putinibani, pentru ca economia nu a mers dupa asteptari, iar incasariledin TVA au scazut. Nu cred ca iobagii fiscali ai lui Gheorghe s-arputea duce pe 25 ale lunii la trezorerie si in loc sa vina cu banipentru TVA-ul sa plateasca cu propozitii filozofice.

Deci cei aproape 4.000 de lei datorati de contribuabili cu viataeconomica de cosmar de acum si platiti lui Andrei Gheorghe (la timpcred) pentru imbunatatirea comunicarii ministerului cu publicul, elsau firma lui de asta fiind pe statul de plata al bugetului, s-audus pe aceste raspunsuri.

Problema nu este a vedetei, ci a celui care l-a angajat, aministrului. Atunci cand a angajat o cheltuiala cu Andrei Gheorghe,ministrul Vladescu nu a dat dovada de niciun respect pentru banii,munca si afacerile "iobagului roman" care intr-o forma sau altaeste contribuabil la buget.

Cristian Hostiuc - Director Editorial alZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO